The Basic Principles Of بیماری سلیاک رژیم غذایی
The Basic Principles Of بیماری سلیاک رژیم غذایی
Blog Article
این بیماری با خوردن تخم انگل ژیاردیا که در غذا و آب آشامیدنی آلوده وجود دارد، ایجاد می شود. علائم ژیاردیازیس ممکن است شامل موارد زیر باشد:
بیماری سلیاک یک اختلال گوارشی است که در اثر واکنش غیر طبیعی سیستم ایمنی به گلوتن ایجاد میشود. بیماری سلیاک به نامهای اسپرو، اسپروی غیر حارهای، عدم تحمل گلوتن و آنتروپاتی حساس به گلوتن نیز نامیده میشود. در بیماری سلیاک، پاسخ سیستم ایمنی بدن به گلوتن باعث ایجاد مادهای سمی میشود که پرزهای روده را از بین میبرد. پرزهای روده، برآمدگیهای انگشت مانند داخل روده کوچک هستند.
کبد و مجاری ادرار از جمله دو عضوی هستند که کارکرد آن ها ارتباط تنگاتنگی با یک دیگر دارد. هر گونه بیماری التهابی، مزمن، و دوره ای باعث زرد شدن مدفوع زرد رنگ میشود.
مراجعه به پزشک متخصص برای انجام اقدامات درمانی و ارزیابی آسیب های بیماری الزامی است.
در صورت تغذیه با شیر مادر: اگر به نوزاد مبتلا به سلیاک شیر مادر میدهید، بایستی رژیم غذایی شما در دوران شیردهی فاقد گلوتن باشد.
هنگامی که روده بهبود یافت، بدن دوباره قادر به جذب مناسب مواد مغذی از غذا است.
مانند اندازه و قوام، رنگ مدفوع می تواند سیگنال مفیدی در مورد آنچه در بدن شما می گذرد باشد. همانطور آیا بیماری سلیاک باعث لاغری میشود که قبلاً اشاره کردیم، سایه های مختلف قهوه ای در مدفوع چیزی است که طبیعی در نظر گرفته می شود.
باهوشها رو به حل این معما دعوت میکنیم
مدفوع زرد می تواند به دلیل تغییر رژیم غذایی نیز اتفاق افتد. غذاهای سرشار از رنگ غذا، هویج، سیب زمینی شیرین، محصولات حاوی گلوتن و یا یک رژیم غذایی با چربی زیاد علت زرد شدن مدفوع هستند. رفلاکس
اما شدت علایم بیماری سلیاک در نوزادان و کودکان نوپا بسیار ضعیف و قابل چشمپوشی است. به همین دلیل دلدرد و ناراحتی کودک پس از مصرف این مواد، معمولا با یک نفخ و دل پیچه ساده، اشتباه گرفته میشود.
بر اساس جواب آزمایش خون، پزشک برای تشخیص قطعی بیماری درخواست اندوسکوپی میکند.
پس از چند روز تا چند هفته بعد از رعایت رژیم غذایی جدید، علائم سلیاک در کودکان باید بهبود یابند. در کودکان، معمولا رودهها پس از سه تا شش ماه بهبود مییابند.
نوزاد یا کودک نوپایی که مبتلا به بیماری سلیاک است، ممکن است دچار اسهال مزمن یا یبوست نیز شود، اگرچه مطالعات پزشکی نشان میدهد این نشانه در بزرگسالان بیش از کودکان دیده میشود.
همچنین بسیاری از مواد خوراکی فاقد گلوتن مانند نان، غلات، پنکیک، ناگت مرغ و حتی خمیر پیتزا نیز در فروشگاهها وجود دارند.